подаване на ток в софия

Подаване на ток София

Някога би ли сте на студено в автомобила, завъртате ключа и получавате само едно щракване. Вероятността да се повреди акумулатора е на сто процента. Това се случва особено през зимата, когато акумулатора ви работи по-усилено, за да стопли вас и автомобила. Има няколко бързи корекции, които ще ви помогнат да ви върнат отново на пътя – Подаване на ток в София. За да стартирате автомобила си ще трябва да имате чифт кабели за подаване на стартов ток. Втори автомобил с функционална здрава акумулаторна батерия. Ето едно бързо, девет стъпално ръководство за стартиране на автомобила. Ще намерите по-подробна информация за всяка стъпка по-долу: Проверете състоянието на акумулаторната батерия. Изключете всички електрически уреди в автомобила си. Паркирайте другия автомобил наблизо. Поставете положителния плюсов кабел (+) при подаване на ток, който е обозначен с червен цвят на другия автомобил на положителния плюс (+) на акумулатора. След това поставете отрицателния минус (-) при подаване на ток. Който е обозначен с черен цвят на отрицателния (-) на акумулатора. Завъртете ключа на стартера и запалете двигателя другия автомобил. Стартирайте автомобила и изчакайте няколко минути докато се възбуди акумулатора на другия автомобил. След това изключете проводниците в обратен ред.

Подаване на ток с кабели

След като стартирате другия автомобил, оставете го да работи на средни обороти няколко минути. Закарайте автомобила в автосервиз за да прегледат състоянието на акумулатора. Ето и реда на работа на проверка на автомобила. Проверете състоянието на акумулаторната батерия. Не се опитвайте да зареждате акумулаторната батерия, която тече или е повредена. Деактивирайте всичко в автомобила си, което би изтощило захранването от вашата акумулаторна батерия. Това включва вашите фарове, чистачки за предно стъкло, отопление или климатизация, стерео и други електроуреди. Свързването на отрицателния кабел към положителния може да предизвика искра, което може да доведе до експлозия. Така че бъдете в безопасност и го свържете към метална част на корпуса на двигателя, или към шасито. Ако няколко пъти последователно не успеете да запалите двигателя на колата, ще дойде един даден момент, когато ще разберете, че трябва да се откажете. Време е да закупите нов акумулатор или да се обадите на услугата за подаване на ток. Подаването на ток е метод за стартиране на автомобил с изтощен или повреден акумулатор. Временна връзка се осъществява с акумулатора на друго превозно средство или с друг външен източник на енергия. Външното захранване с електричество презарежда акумулатора на автомобила с увреждания и осигурява част от мощността, необходима за задействане на двигателя.

Подаване на ток в София

След като автомобилът е стартиран, неговата нормална система за зареждане ще се презареди, така че спомагателният източник може да бъде премахнат. Ако системата за зареждане на автомобила е функционална, нормалната работа на автомобила ще възстанови заряда на акумулатора. Мотористите могат да носят джобни кабели в случай на случайно разреждане на акумулатора на автомобила. Например чрез оставени фарове или превключвател за запалване, докато двигателят не работи. Безопасните процедури за свързване и изключване на кабели са дадени в ръководството на автомобила. Кабелите за подаване на ток, известни още като усилвателни кабели за подаване на ток. Представляват двойка изолирани проводници с достатъчен капацитет с дебели щипки, за да свържат превозното средство с помощен източник. Като друго превозно средство или оборудване със същото системно напрежение или към друга акумулаторна батерия. Притискащите щипки могат да бъдат покрити с изолация, за да се предотврати неволно скъсяване. Щипките могат да бъдат направени от мед или от стомана. Притискащите щипки обикновено са маркирани с черно (-) и червено (+), за да показват полярността. Работата на оловно-киселинната батерия може, в случай на презареждане, да произведе запалим водороден газ чрез електролиза на водата вътре в батерията. Процедурите за подаване на стартов ток, обикновено се намират в ръководството на собственика на автомобила.

Как се подава ток с кабели

Препоръчителната последователност на връзките има за цел да намали вероятността случайно да скъси добрата батерия или да запали водороден газ. В ръководствата на собственика ще се покажат предпочитаните места за свързване на притискащите щипки. Например на някои превозни средства акумулаторната батерия, е монтирана под седалката, или може да имат помощен акумулатор в двигателното отделение. Притискащите кабелни щипки, не трябва да се използват за свързване, между различните видове системи за напрежение. Свързването на 6V и 12V системи заедно може да причини повреда. Ако акумулаторна батерия е физически повредена и нивото на електролита има ниско ниво, или е разложена или е замръзнала, подаването на ток няма да поправи батерията. Превозно средство със замръзнала акумулаторна батерия не трябва да се стартира, тъй като батерията може да избухне. Други методи. Ръчна преносима акумулаторна батерия, оборудвана с прикачени кабели и зарядно устройство, може да се използва подобно на батерията на друго превозно средство. Самостоятелна кутия за подаване на ток съдържа батерия и се свързва директно с акумулатора на двигателя, който се нуждае от усилване. Преносимите усилватели могат автоматично да усетят полярността на акумулатора, преди да изпратят захранването на превозното средство, като елиминират щетите, които могат да възникнат от връщане на връзката. Има различни преносими пускови стартерни батерии, които се наричат още блустери на 12 – 24 волта. Те са многофункционални и могат да се използват за зареждане и на други електронни устройства. Изход за запалка за цигари и така нататък.

Алтернатива за подаване на ток в София

Алтернатива на специалните кабели е кабел, използван за свързване на 12-волтовите електрически контакти на две превозни средства. Въпреки че това елиминира опасенията при неправилни връзки и генериране на дъги в близост до клемите на акумулатора, количеството на тока, наличието чрез такава връзка, е малко. Този метод работи чрез бавно презареждане на батерията, а не чрез осигуряване на тока, необходим за задействане на коляновия двигател, тъй като тегленето на тока на двигателя значително ще надвиши рейтинга на предпазителя в изхода на запалката. Много превозни средства изключват отворите за запалки за цигари, когато ключът е изключен, което прави техниката неизползваема, освен ако ключът за запалване не е обърнат към положение „аксесоар“ или „включено“, след което изходът и батерията на запалката стават електрически свързани. Зарядно за батерията. Автомобилите и сервизните гаражи често имат преносими зарядни устройства за батерии, работещи от променлив ток. Много малки зарядни устройства за блустери са предназначени само за поддържане на заряд на паркирано или съхранявано превозно средство, но по-големите зарядни устройства могат да поставят достатъчно заряд в батерия, за да позволят старт в рамките на няколко минути. Зарядни устройства за акумулаторните батерии могат да бъдат ръчни или могат да включват контроли за време и напрежение на зареждане. Зарядни устройства за акумулаторните батерии, които прилагат високо напрежение, например повече от 14,4 волта при номинална система от 12 волта. Ще доведат до отделяне на водороден газ от акумулатора, което може да го повреди или да създаде риск от експлозия.

Подаване на ток в София – 12 волта

Акумулаторът може да се презареди без изваждане от превозното средство, въпреки че при типична пътна обстановка наблизо не може да има удобен източник на енергия. Ускорител на батерията за подаване на ток. Зарядно устройство с функция за усилване. Някои зарядни устройства за променлив ток имат функция за усилване, стартиране на двигателя или функция за подпомагане на двигателя. Въпреки че могат да помогнат за подаване на ток при стартиране на повреден акумулатор на превозното средство. Тези видове зарядни устройства за батерии изпълняват задачите си за по-дълъг период от време, а не моментално увеличаване. Увеличаването на повредена акумулаторна батерия чрез зарядно устройство може да отнеме от пет до двадесет минути в зависимост от времето на разреждане. Захранването с променлив ток обикновено не е достъпно за подаване на ток. Блустерните стартерни батерии са преносими устройства с малки акумулаторни батерии. Които предоставят подаване на стартов ток на автомобила. Тези устройства работят подобно на обикновените кабели, но не изискват допълнително превозно средство, за да осигурят мощността, необходима за усилване на повредения акумулатор на автомобила. Тези стартерни батерии се предлагат в различни размери и обикновено се оценяват в ампери. Повечето стартови стартерни батерии на пазара, използват оловно-киселинни батерии и имат от 300-⁠1700 усилватели. Основният недостатък на стартерните батерии с оловно-киселинната тежест е теглото, размерите и химията на батерията. Оловно-киселинните стартерни батерии могат да бъдат изключително тежки и големи, което ги прави не толкова удобни при транспортиране между превозните средства.

Стартови литиеви батерии за подаване на ток

Оловно-киселинните батерии могат да се само разредят, ако развият състояние, наречено сулфатиране, което трайно намалява капацитета на акумулаторната батерия. Напълно възможно е да унищожите нова оловно-акумулаторна батерия в рамките на месеци, като се изисква подмяна. Стартерните батерии, използващи литиево-йонни батерии, започнаха да се появяват на пазара през 2013 г. Повечето марки литиеви стартерни батерии използват литиев полимер с висока разрядност или литиево-йонна батерия. Стартовите литиеви батерии за подаване на ток са изключително компактни и леки, до 90% по-малки от оловно-киселинните еквиваленти. Може да се стартирате превозно средство с ръчна трансмисия. Това изисква предпазливост при бутане на автомобила и може да изисква съдействие на няколко лица или друго превозно средство. Ако акумулаторът на автомобила не може да осигури захранване на системата за запалване, запалването на двигателя може да бъде неефективно. Повечето автомобили с автоматични трансмисии не могат да бъдат стартирани по този начин. Тъй като хидравличният преобразувател на въртящия момент в трансмисията не позволява двигателят да се задвижва от колелата. Опасности. Мотористите могат да бъдат тежко ранени от експлозия на акумулатор. Ефектите от случайно обръщане на кабелите ще зависят от състоянието на заряд на изчерпаното превозно средство и текущата товароносимост на кабелите. Частично изтощената батерия ще доведе до по-голям поток на енергия през обърнатите кабели, отколкото ако батерията е била просто повредена. Обикновените кабели обикновено нямат защита от претоварване. Така че когато се обърнат, те могат да започнат да функционират като резистивни нагреватели и да станат достатъчно горещи. Така че изолацията на проводника може да започне да се топи. Ако това продължи, без проблемът да бъде открит, изолацията може да се разтопи, докато проводниците вътре не се свържат, което води до не разтопен пряк къс от захранващата батерия.

Опасности при подаване на ток

Напълно изтощената акумулаторна батерия няма да черпи повече енергия, ако кабелите са обърнати, но обратното зареждане на повредена батерия може да повреди химията и. Така че да загуби капацитета на заряд, а обратното напрежение, приложено към електрониката на автомобила, също може да ги повреди, което ще доведе до скъпи ремонти. Проблем с напрежението. Тежките превозни средства като големи камиони, оборудване за изкопни работи или превозни средства с дизелови двигатели могат да използват 24-волтови електрически системи. Камионите обикновено разполагат с 24 V захранване, използвайки две по 12 V автомобилни акумулатори от серията. Следователно е възможно да стартирате превозно средство с 12 V електрическа система, като използвате само една от двете батерии. Двутактовите автомобили може да имат 6-волтови електрически системи или да свържат положителния извод на акумулатора към шасито. Методите, предназначени за усилване на 12-волтови превозни средства с отрицателна земя, не могат да се използват в такива случаи. Хибридните превозни средства може да имат много малка 12-волтова акумулаторна система, неподходяща за получаване на голямо количество ток. Която е необходимо за усилване на конвенционалното превозно средство. Въпреки това, тъй като 12-волтовата система на хибридно превозно средство е необходима само за стартиране на системата за управление на превозното средство. Много малка преносима батерия може успешно да запали хибрида, който случайно е разреждал своята 12-волтова система. Основната задвижваща акумулаторна батерия също не е била разредена.