обезщетение при птп

Обезщетение при пътно транспортни произшествия

Ако сте претърпели нараняване при автомобилна катастрофа, която очевидно е по вина на другата страна. Имате право да подадете искане за обезщетение при птп за автомобилна катастрофа. Или претенция за автомобилна катастрофа. Независимо дали сте шофирали автомобила, или сте участник в автомобилна катастрофа, пешеходец или сте бил ударен от автомобила. Вие имате право да бъдете обезщетени за всичките си медицински разходи, загубен доход. Загубен потенциален бъдещ доход и други свързани разходи, които са пряко свързани с автомобилната катастрофа. Какво трябва да направя след автомобилна катастрофа? Ако сте претърпели пътно транспортно произшествие, Вие имате право да получите максимално обезщетение за вашата лична претенция за нараняване. Дори ако повредите на автомобила Ви изглеждат незначителни и нараняванията изглеждат като много леки и не изискват незабавно медицинско лечение. Все пак е препоръчително да се обадите на полицията на мястото на произшествието. За да можете да получите официален документ за всичко.

Как да поискам обезщетение при птп ?

Първоначално процесът на претенции за автомобилна катастрофа може да изглежда обезсърчителен. Адвокатските кантори които се занимават с тази дейност имат богат опит в тази област на претенции за пътно транспортни произшествия. И може да ви съдействат при такива ситуации. Това е нещо, което са го провеждали много пъти преди, всъщност почти всеки ден адвокатите. Които разбират правната система, ще гарантират, че по вашият случай се работи професионално. Ако заключим, след като обсъдим нараняването ви в автомобилния инцидент, че имате добър иск за обезщетение за автомобилна катастрофа. Адвокатите приемат вашето искане чрез споразумение, през което трябва да се предприемат редица действия. Първо, организира се безплатен медицински преглед във вашия град или местоживеене. За да се оцени тежестта на нараняванията ви и приблизителното време за възстановяване. В много случаи Вие може да получите частични плащания за компенсация. За да покриете разходи, като например физиотерапия.

Събиране на доказателства

Процесът за събиране на доказателства ще включва официален документ от автомобилната катастрофа. Кога се е случила, къде се е случила и защо се е случила. Също така ще ви помогнат при събиране на снимки и изявления на свидетели. Които заедно с медицинските ви досиета ще сформират основата на доказателствата. По-голямата част от исковете за телесни злополуки ще бъдат уредени извън съда. Когато има сериозни доказателства, доказващи небрежност и отговорност. Ако ответникът търси извънсъдебно споразумение, адвокатите ще обсъдят с техните представители подходящото обезщетение. Когато небрежността е оспорена или може би има споделена небрежност с други страни, делото ви ще бъде изпратено в съда. Адвокатите имат богат опит със съдебни дела, където може да бъдете призовани да давате показания и бъдете сигурни. Че те ще бъдат там, за да ви подкрепят във всяка стъпка. Какви доказателства са ми необходими за иск за автомобилна катастрофа? Направете си бележки за пътно транспортното произшествие веднага щом приключите.

Подробности при събиране на доказателства

Включете в бележника си колкото се може повече подробности. Дори тези, които могат да изглеждат незначителни по това време. Ще трябва да направите цялостна документация, които са свързани с произшествието. Това може да включва, снимки на превозното средство и на мястото на произшествието. Снимки на вашите наранявания веднага след катастрофата с автомобила. Бележки, заповеди за рецепта и разписки, свързани с вашата медицинска помощ. Включително рентгенови снимки и подробности за посещенията при физиотерапевта. Семейния лекар, спешното отделение или хиропрактика. Уверете се напълно, че необходимата документация е подписана и датирана. Пазете квитанциите за всички разноски, които сте направили, които са били резултат от произшествието. Като, заплащане на таксиметрова услуга. Разходи за наемане на грижи за деца или анулиране на самолетни билети, ако сте планирали да пътувате. Писмо от вашия работодател, с което се потвърждава вашето загубено работно време и също така се посочва колко пари бихте загубили.

Каква компенсация мога да поискам ?

Освен това трябва да имате дневник, в който да си записвате всички други подробности. Които са свързани с твърдението за автомобилната катастрофа. Например, ако сте ранен водач, лекуван в болницата, напишете всички подробности за това как сте стигнали до там и обратно. Какво е включвало лечението Ви и колко време е отнело. Както и дискомфорта и болката, през които е трябвало да преминете. Споменете всички трудности, които трябва да преодолявате ежедневно. Всичко това ще ви помогне да укрепите вашия случай и ще ви осигури обезщетението, което заслужавате. Особено ако сте получили дългосрочни последици. Колко обезщетение можете да поискате за нараняване на автомобилна катастрофа може да варира драстично. Както при повечето видове искове за произшествия. Това е просто, защото реално не всяко нараняване при автомобилна катастрофа е едно и също, което означава. Че изплащанията за претенции за автомобилна катастрофа могат да варират от конкретния случай. Най-добрият подход за получаване на точна оценка на размера на обезщетението за автомобилна катастрофа. Което бихте могли да поискате за нараняване, е да говорите с адвокат по ваш избор.

Калкулатор за компенсиране

Размерът на обезщетението, което можете да поискате за нараняване при автомобилна катастрофа. Ще зависи от вашите конкретни наранявания или обстоятелства. Въпреки че калкулаторът за обезщетение за автомобилна катастрофа може да ви ориентира до размера на обезщетението, което можете да поискате. Цифрите трябва да се приемат само като ориентир. Оценките се обосновават на тежестта на нараняването и трябва да се използват само като ориентир. Средни суми за иск за обезщетение за автомобилна катастрофа. Във повечето сайтове за обезщетения при ПТП е дадена таблица, която показва средните суми за обезщетение за различни искове за вреди. Включително наранявания при автомобилна катастрофа. Описанието действа като ръководство, което показва как различните суми на компенсация. За различните засегнати области на тялото могат да варират в зависимост от тежестта на нараняванията. Срокът за рекламация за автомобилна катастрофа е 3 години от датата на произшествието. Или 3 години от момента на диагностициране на нараняване и може да се докаже, че е резултат от автомобилната катастрофа.

Защо да изберете адвокати при злополука?

При някои обстоятелства 3-годишният срок, в който предявявате иск за автомобилна катастрофа, може да бъде удължен. Но трябва да получите правна консултация от по-рано, отколкото по-късно, за да сте сигурни, че все още можете да предявите иск. Искът за автомобилна катастрофа е да компенсира жертвите на пътнотранспортни произшествия за тяхната болка и страдания. Когато са претърпели наранявания поради небрежност на някой друг. Ако планирате да подадете иск за обезщетение за автомобилна катастрофа. Трябва да имате добър адвокат, който да ви представлява по няколко причини. На първо място, с адвокат от ваша страна. Автомобилната застрахователна компания няма да бъде толкова бърза да ви изкуши с мрачно споразумение за катастрофата ви в замяна на прекратяване на случая. Много автомобилни застрахователни компании искат бързо да уредят пострадалите от автомобилни катастрофи. Вместо случаят потенциално да отиде в съда.

Обезщетение при ПТП

Въпреки че това може да изглежда като добра оферта по това време, истината е че това, което предлагат. Вероятно ще бъде далеч по-ниско от това, на което имате право и какво в крайна сметка ще получите, ако подадете искане за обезщетение за злополука. Друга причина за наемане на адвокат за телесна повреда е. Че те имат опит и ще знаят точно как да представят вашия случай и какви фактори да включат в презентацията. Така че да получите възможно най-високото обезщетение. С десетилетия опит в претенции за лични наранявания, като автомобилни злополуки и твърдения, адвокатите са експерти по претенции. Освен отличната си репутация за експертиза, те са адвокатска кантора. Която се грижи за всички клиенти които са пострадали при злополука. Адвокатите предоставят на всички потенциални клиенти, безплатна първоначална консултация. При която те ще получат поверителни правни съвети. Относно искането за нараняване, което бихте искали да получите. Без абсолютно никакво задължение да преотстъпвате претенцията си към тях.